Eerste ervaringen en reacties.

Op 31 oktober 2016 gaf Hanneke Lokhoff een mini-college over de Slimmobiel bij CBS 't Honk te Kapelle. Hieronder volgen enkele reacties van de teamleden na afloop.

- Enthousiast gemaakt door de presentatie; idee: Youtube kanaal aanmaken met uitlegfilmpjes of filmpjes van activiteiten.

- Slimmobiel: super materiaal; wil ik klassedoorbrekend mee werken; moet me er nog wel even verder in verdiepen hoe ik hem in mijn jaarplanning ga inpassen.

- Ziet er prachtig uit: uitnodigend en stimulerend; eerste ervaringen zijn goed en nodigen uit om het vaak in te zetten.

- Gaaf!! Nodigt uit tot ontdekken. WoW-effect! Ik hoop dat veel scholen hierdoor nog meer inzien dat ieder kind knap is! Ga zo door, lekker enthousiast!!

- Inspirerend en uitdagend!!

- Ik ben geïnspireerd door dit "betoog", ga snel zelf de slimmobiel openen en daarna vooral de kinderen kansen geven.

- Verrijkend: samen met de leerlingen ga ik nog veel ontdekken!

 

De kinderen van CBS 't Honk werken enthousiast met alle materialen uit de slimmobiel. Eerst mochten de groepen 4 en 7 samen op ontdekkingsreis om onderzoekend te gaan leren. WOW !!!!

Primeur voor OBS de Cirkel in Uden

Op woensdagmiddag 28 september 2016 presenteerde directeur Resi van de Coer als eerste in Nederland voor haar school de aanschaf van de Slimmobiel. In aanwezigheid van de wethouder, bovenschoolsmanager en collega's uit de onderwijswereld mochten de teamleden zelf aan de slag met de Slimmobiel. Na het inspirerende mini-college van Hanneke Lokhoff was de werkwijze van het concept geheel duidelijk. 

19 september 2016

Prachtig cadeau bij opening van nieuwbouw.

Klik hier voor een terugblik van de Slimmobiel bij CBS 't Honk in Kapelle.

Mini-College on tour 2016

Slimmobiel - werken aan 21st century skills op een vernieuwende manier

 

Een leven lang leren. En dat begint al vroeg. Op het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en later op school ontdekken kinderen hun talenten en passies. Een plek voor groei en bloei. Uit onderzoek blijkt dat een rijke variatie aan uitdagende materialen essentieel is voor het stimuleren van het kinderbrein. Op dit thema zoomen we uitgebreid in tijdens onze Mini-Colleges on tour. Kom ook, ga mee op ontdekkingsreis en laat je verbazen en verwonderen!

 

De 21e eeuwse vaardigheden voor het eerst in 3D

Opvoeders, onderwijzers en pedagogisch medewerkers hebben de verantwoordelijke taak om een dynamische leeromgeving aan te bieden waarbij kinderen volop worden uitgedaagd. In onze Mini-Colleges ontdek je hoe je het brein van kinderen optimaal stimuleert door gebruik te maken van de nieuwste inzichten in het kinderbrein in combinatie met de bijzondere materialen die de Slimmobiel rijk is. De meervoudige intelligenties en de vele mogelijkheden rondom de 21st century skills zijn vernuftig verweven in de theorie van dit innovatieve onderwijsconcept. Naast de plenaire sessie kun je ook deelnemen aan boeiende workshops rondom het onderwerp 21st century skills. Zo kun je op interactieve wijze aan de slag met uitdagend spel- en ontwikkelingsmateriaal. En kom je alles te weten over flexibele inrichtingsoplossingen.

 

 

  

3 augustus 2016

Summerschool

Ook in de zomermaanden volop aandacht en plezier bij de promotie van de Slimmobiel in Italië.

26 mei 2016

Feestelijke onthulling

Gezamenlijk hebben wij een innovatief onderwijsidee uitgewerkt waarmee scholen onderwijsvernieuwing nog slimmer kunnen doorvoeren. Het eindresultaat is een uniek concept waarbij Hanneke Lokhoff van KnapVilla de pedagogische kant heeft vorm gegeven, de Rolf groep het educatieve aanbod en EromesMarko het presentatiemeubel.

Op 25 mei j.l. heeft de onthulling hiervan plaatsgevonden. Hanneke heeft deze middag afgetrapt met een toelichting over de achtergrond van dit slimme onderwijsidee. Hiermee willen we scholen nog meer  inspireren en motiveren om kinderen te laten ontdekken wat hun talenten zijn.

 “Als leren een feestje wordt, werken je hersenen optimaal!”

Dit is niet alleen het motto van de middag geweest maar ook voor de verdere introductie van de slimmobiel.